Nuit de la philosophie

❓ 𝑈𝑛𝑑𝑒 𝑡𝑒 𝑣𝑒𝑧𝑖 𝑝𝑒𝑠𝑡𝑒 5(0) 𝑑𝑒 𝑎𝑛𝑖? – nu este o întrebare de la un interviu, ci una din viața reală.

Radu Uszkai și Mihaela Constantinescu vorbesc despre relația om-robot și etica viitorului la 🌙Noaptea Filosofiei la Timișoara.
Îi puteți întâlni vineri, de la ora 20, la Faber.community.
 
𝐌𝐢𝐡𝐚𝐞𝐥𝐚 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮 este lector la Facultatea de Filosofie a Universității din București. Activitatea sa de cercetare este axată pe teme de etica virtuții și etică aplicată în organizații și sisteme de Inteligență Artificială, dezvoltate în cadrul Centrului de Cercetare în Etică Aplicată (CCEA), Romanian Young Academy (RYA) și Institutului de Cercetare al Universității din București (ICUB). Este în prezent (2021-2022) director al proiectului de cercetare „Responsabilitate morală colectivă: de la organizații la sisteme artificiale. O re-evaluare a cadrului Aristotelic” finanțat de UEFISCDI (PN-III-P1-1.1-TE-2019-1765). Este co-fondator al Asociației pentru Educație în Științe Socio-Umane (ESSU). Anterior activității academice a acumulat o experiență de peste 15 ani de consultanță în comunicare în sectorul public, privat și neguvernamental.
 
𝐑𝐚𝐝𝐮 𝐔𝐬𝐳𝐤𝐚𝐢 este asistent universitar la Academia de Studii Economice din București unde predă Filosofie și Etică și cercetător în cadrul Centrului de Cercetare în Etică Aplicată unde, de la începutul anului 2021, este angajat într-un proiect care analizează problema responsabilității morale în era Inteligenței Artificiale. Este doctor în filosofie din anul 2015 cu o teză despre etica pirateriei online și a drepturilor de autor și a publicat articole academice pe o gamă variată de teme din domenii precum filosofie politică, etică aplicată sau filosofie și cultură pop. Articolele sale non-academice pot fi citite în publicații precum Scena9, Dilema Veche sau Revista 22.